رونمایی از دو بسته حمایتی «رویش» و «شکوفا»صندوق نوآوری
لینک کوتاه:
https://www.wikitechplus.com//?p=24182
لینک کوتاه:
به گزارش ویکی تک پلاس، حسین اسدی نماینده دانشگاه صنعتی شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، در مراسم رونمایی از نسخه دموی سکوی ملی هوش مصنوعی که امروز در مرکز همایشهای رایزن برگزار شد، با اشاره به تلاشهای اخیر برای راهاندازی این سکو، به کاهش درصد مقالات پژوهشی و ثبت اختراعات در حوزه هوش مصنوعی طی ۱۰ سال اخیر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در این مدت، رشد قابل توجهی در این حوزه نداشتهایم. در حالی که رشد جهانی شرکتهای فعال در هوش مصنوعی بیش از ۲۰ درصد است، این رقم در ایران تنها ۳ تا ۴ درصد بوده است.
وی افزود: برای رسیدن به رشد مطلوب، نیاز داریم سالانه حداقل ۱۵ درصد رشد در این حوزه داشته باشیم. اما دو چالش اصلی، یعنی مشکلات سختافزاری و نبود یک سکوی جامع، مانع پیشرفت شدهاند.
وی گفت: بازار فعلی هوش مصنوعی در کشور ما حداکثر دو همت است، هرچند برخی اعداد کمتر از این را نیز بیان میکنند. برای شکلگیری این بازار، ما این طراحی را انجام دادیم. در پایینترین لایه، با توجه به هزینههای هنگفتی که در این حوزه صرف شده، وظیفه این بخش بر عهده دانشگاه بوده و در چهار تا پنج ماه اخیر، توسعه سکوی هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفته است.
اسدی با اشاره تلاشهای اخیر دانشگاهها برای طراحی زیستبوم هوش مصنوعی در کشور گفت: از اواخر مهرماه ۱۴۰۳ دانشگاهها با حمایت معاونت علمی، به طراحی این زیستبوم پرداختهاند. تمرکز اصلی در ماههای اخیر بر توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی بوده است تا امکان مقیاسپذیری و یکپارچگی فراهم شود.
وی ضمن بیان این مطلب که در پایینترین لایه این سکو، ما به دنبال ایجاد زیرساختهای پردازشی قوی هستیم، گفت: در لایههای بالاتر، استودیوهای تخصصی در حوزههای مختلف هوش مصنوعی راهاندازی خواهند شد. هدف نهایی این است که حداقل ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ واحد کسبوکار در این حوزه شکل بگیرد و بازار هوش مصنوعی در کشور رونق یابد.
دانش بنیانها میتوانند در توسعه سکوی هوش مصنوعی همکاری کنند
نماینده دانشگاه شریف در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی همچنین به نقش شرکتهای دانشبنیان در این پروژه اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند در توسعه سکو و استودیوهای تخصصی مشارکت کنند. حتی شرکتهایی که تخصص کمتری دارند، میتوانند از پنلهای کاربرپسند مبتنی بر این سکو استفاده کنند.
اسدی با اشاره به همکاری ۱۶ هیات علمی و بیش از ۷۰ پژوهشگر در این پروژه، آن را یک اتفاق مبارک توصیف کرد و گفت: این پروژه یکی از بزرگترین همکاریهای دانشگاهی در تاریخ کشور است و امیدواریم با راهاندازی سکوی ملی هوش مصنوعی، شاهد رشد چشمگیر این حوزه در آینده نزدیک باشیم.
وی تاکید کرد: پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی با هدف ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی در کشور و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، در حال پیگیری است و انتظار میرود در سه تا چهار سال آینده به نتایج قابل توجهی برسد.
رونمایی از MVP سکوی ملی هوش مصنوعی
اسدی با بیان اینکه امروز از MVP سکوی ملی هوش مصنوعی رونمایی میکنیم، خاطرنشان کرد: این پروژه با همکاری بیش از ۳۰ متخصص فنی از حوزههای سختافزاری، نرمافزاری، امنیت، هوش مصنوعی، توسعه فناوری و کسبوکار به نتیجه رسیده است. پیچیدگی توسعه این سکو بسیار بالا بود، اما خوشبختانه توانستیم با تجمیع دانش فنی در دانشگاه، آن را به مرحله اجرا برسانیم.
وی افزود: طرح این پروژه از ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شد و با امضای موافقتنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کار به سرعت پیش رفت. در کمتر از ۵ ماه، به محصول اولیه رسیدیم و انشالله در سه ماه آینده در سال ۱۴۰۴ تستهای درون تیمی را به پایان خواهیم رساند.
اواخر شهریور ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی عمومی سکویملس هوش مصنوعی ارائه میشود
اسدی همچنین به برنامههای آینده این پروژه اشاره کرد و گفت: از هفته اول یا دوم تیرماه ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی محدودی در اختیار برخی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان قرار خواهد گرفت. همچنین از اواخر شهریور ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی عمومی این سکو ارائه خواهد شد و اسفند ۱۴۰۴ نسخه پایدار نیز ارائه میشود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین در اولین جلسه شورای انرژیهای تجدیدپذیر که با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار شد، گزارشی از چشمانداز انرژی خورشیدی در ۱۰ سال آینده، بهرهگیری از انرژی خورشیدی بامی، پیگیری هدفگذاری ۳۰ هزار مگاواتی انرژی خورشیدی در دولت چهاردهم، بومیسازی و توسعه فناوری زنجیره سیلیکون، عمق ساخت داخل در انرژی خورشیدی، شرکتهای توانمند داخلی در حوزه انرژی خورشیدی و چشمانداز آن در ایران در افق ۱۴۱۴ ارائه کرد.
در ادامه نیز سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) به تشریح فعالیتهای این سازمان، برنامه ابلاغی توسعه سامانهها و زنجیره تولید برق خورشیدی در بخش صنعت، ایجاد و توسعه ظرفیت کارخانهجات تولیدی مرتبط با انرژی خورشیدی، حمایت از بومیسازی و ساخت داخل در وزارت نیرو و امضاء تفاهمنامه با دانشگاهها پرداخت.
همچنین اعضای این شورا پیشنهادات، راهکارها، برنامهها و اقدامات مورد نیاز برای توسعه انرژی خورشیدی، گسترش استفاده از نیروگاههای خورشیدی بامی، بومی سازی و توسعه فناوری، بهرهگیری از شرکتهای توانمند داخلی، تسهیلات مالی و تامین اعتبار مورد نیاز فعالان بخش خصوصی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و لزوم فرهنگسازی بین آحاد جامعه برای بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر را مطرح کردند.
به گزارش ویکی تک پلاس، امین رضا خالقیان، دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴، در نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۱۴۰۴ که امروز در محل معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: با آغاز زودهنگام فعالیتهای دبیرخانه نمایشگاه ایران هلث، ۴۰۰ شرکت در ایران ثبتنام کردهاند و انتظار میرود تعداد شرکتهای حاضر در این نمایشگاه نسبت به دوره قبل افزایش یابد.
وی به تفاوت این نمایشگاه با سایر نمایشگاهها اشاره کرد و گفت: توجه ویژه به حوزه نوآوری و دانشبنیان از جمله اهداف اصلی ما در این نمایشگاه است، حمایتهای ویژهای از سوی معاونت علمی و فناوری برای شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه پیشبینی شده است. همچنین در شرکت سهامی نمایشگاهها نیز در حال تصویب بسته حمایتی برای حضور این شرکتها هستیم.
خالقیان همچنین از برگزاری پاویون ویژه برای ایرانیان متخصصی که به کشور برگشتهاند و کسب و کار دانشبنیان خود را راهاندازی کردهاند، خبر داد و گفت: موضوع این پاویون به حوزه سلامت اختصاص دارد.
وی افزود: یک کمیته تخصصی برای میزبانی از هیئتهای خارجی تشکیل شده و هدف این است که علاوه بر هیئتهای تجاری، قانونگذاران و سیاستگذاران حوزه سلامت سایر کشورها نیز در نمایشگاه حضور داشته باشند. تاکنون برگزاری پاویون کشورهای روسیه ، چین و ترکیه در نمایشگاه قطعی شده است.
خالقیان تأکید کرد: دبیرخانه نمایشگاه بیشتر در نقش سیاستگذار و راهبر عمل میکند و در ایران هلث ۱۴۰۴، دبیرخانه تخصصی از جمله دبیرخانه حوزه بین الملل، رویدادهای جانبی، سلامت و رسانه و … تشکیل شده است که هر کدام به بخشهای خصوصی واگذار شدهاند. همچنین، برنامهریزی برای برگزاری بیش از ۸۰ رویداد جانبی و آموزشی در ایران هلث ۱۴۰۴ انجام شده است تا شرکتها و بازدیدکنندگان از این فرصتها بهرهمند شوند.
خالقیان در ادامه صحبتهای خود درباره نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ به برنامهریزی برای دو نشست خبری دیگر اشاره کرد و گفت: یکی از این نشستها احتمالاً بعد از تعطیلات عید و در مجموعه سازمان غذا و دارو برگزار خواهد شد.
وی همچنین از برنامهریزی یک هاب رسانهای مفصلتر نسبت به سال قبل خبر داد که هدف آن بهتر دیده شدن و ترویج دستاوردهای حوزه فناوری کشور است.
دبیر نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ تأکید کرد: با همکاری شورای سیاستگذاری نمایشگاه و رسانهها، قصد داریم ایران هلث را به قطبی برای نمایش توانمندیهای سلامت کشور تبدیل کنیم.
به گزارش ویکی تک پلاس، رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، در نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۱۴۰۴ (ایران هلث) که امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، خبرهای خوبی را برای حمایت از دانش بنیان ها در حوزه تجهیزات پزشکی اعلام کرد و گفت: یارانه خرید تجهیزات پزشکی در حوزه سلامت برای شرکتهای دانشبنیان به سه برابر نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. این یارانه، به عنوان یک سیاست حمایتی از سوی معاونت ملی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به بیمارستانها، درمانگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی اجازه میدهد تا تجهیزات و امکانات مورد نیاز خود را از شرکتهای دانشبنیان حاضر در نمایشگاه ایران هلث خریداری کنند.
۳ برابر شدن یارانه خرید تجهیزات پزشکی از ایران هلث
وی افزود: با این یارانه به طور میانگین ۳۰ درصد هزینه خرید تجهیزات را تقبل میکنیم. مشخصا برای تجهیزات با فناوری بالا ۴۰ درصد، تجهیزات با فناوری متوسط ۲۰ و ۳۰ درصد و تجهیزات با فناوری پایین ۱۰ درصد قیمت کل یک قلم از تجهیزات پزشکی را پرداخت خواهیم کرد. این یارانه این امکان را برای بیمارستانهای دولتی و دانشگاههای علوم پزشکی فراهم میآورد تا تجهیزات لازم برای حوزه درمان و بهداشت را تأمین کنند.
ارائه تسهیلات لیزینگ به بخش خصوصی حوزه درمان برای خرید تجهیزات پزشکی دانش بنیان
بخشی آنی ضمن اعلام اینکه برای بخش خصوصی درمان که سهم مهمی در ارائه خدمات درمانی دارد، تسهیلات لیزینگ را فعال کردهایم تا بتوانند از طریق این سازوکار با همکاری معاونت و صندوق شکوفایی، تجهیزات مورد نیاز خود را تأمین کنند، افزود: برای هر قلم تجهیزات پزشکی به طور میانگین ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات لیزینگ با نرخ ۲۰ درصد اعطا خواهد شد.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان امروز برای ارتقا سطح فعالیتهای خود نیازمند سیاستهای توسعه بازار هستند. این توسعه به معنای فراهم کردن سازوکارهایی از سوی دولت به عنوان حمایت است که فروش محصولات در بازار داخلی و خارجی افزایش یابد و از این طریق، سطح فعالیت اقتصادی شرکتهای دانشبنیان افزایش یابد.
اولویت ما در اقتصاد دانشبنیان کمک به توسعه بازار محصولات دانشبنیان است
وی ادامه داد: ما اکنون شرکتهای توانمندی داریم که محصولات با فناوری بالا تولید کردهاند، اما در فروش این محصولات با مشکلاتی مواجه هستند. بخشی از این مشکلات به هزینههای بالای تولید و افزایش رقابتهای خارجی و وابستگی به واردات مربوط میشود. بنابراین، اولویت ما در اقتصاد دانشبنیان، کمک به توسعه بازار محصولات دانشبنیان است.
بخشی آنی خاطرنشان کرد: ما دست یاری خود را به سمت تمامی شرکتهای دانشبنیان دراز میکنیم تا ایدهها، طرحها و پیشنهادات خود را به ما ارائه دهند. این امر به ما کمک میکند تا اهداف توسعه بازار را هم در بازار داخلی و هم در بازار خارجی محقق کنیم.
در بازار داخلی توجه ما به بیمارستان ها و درمانگاه های دولتی است
بخشی آنی با تاکید بر اینکه در بازار داخلی، بیمارستانهای دولتی، درمانگاهها و آزمایشگاههای دولتی جزو اولویتهای ما هستند، تصریح کرد: این نهادها مصرفکننده بخش مهمی از تجهیزات پزشکی به شمار میروند. به امید خدا، با اعطای سیاست لیزینگ، بخشی از تقاضای این حوزه به سمت شرکتهای دانشبنیان برای خرید محصولات پزشکی سوق پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه اعلام کرد: ما همچنین در حال طراحی سازوکار حمایتی برای صادرات محصولات دانشبنیان هستیم که مشابه سازوکار داخلی خواهد بود و به محض نهایی شدن، به اطلاع عموم خواهد رسید.
گردشگری سلامت توانسته ۳ میلیون گردشگر سلامت جذب کند
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که از صادرات محصولات دانشبنیان حمایت کنیم، زیرا حضور در بازارهای خارجی برای ما اولویت دارد، گفت: حوزه پزشکی و سلامت یکی از مزیتهای اقتصاد ایران به شمار میرود و خوشبختانه در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم. به عنوان مثال، گردشگری سلامت توانسته به طور میانگین سالانه ۳ میلیون گردشگر سلامت را در کشور جذب کند و این امر تقریباً نزدیک به سه و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور فراهم کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: این دستاورد در حوزه خدمات سلامت بسیار امیدوارکننده است و ما امیدواریم که بتوانیم از این موفقیتها در زمینه خرید تجهیزات پزشکی نیز بهرهبرداری کنیم. هدف ما این است که از شرکتهای خارجی و کشورهای همسایه بازار خوبی جذب کنیم تا آنها به عنوان خریداران محصولات پزشکی ما وارد عمل شوند. این امر میتواند به افزایش فروش و فعالیت شرکتهای ما کمک کند.
واردات ۴ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی
بخشی آنی با بیان این مطلب که از امروز شرکت های دانش بنیان پیشنهادت خود را برای عقد قرارداد با کشورهای مختلف به دبیرخانه ارسال کنند، گفت: امروز یک بازار وارداتی ۴ میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی و پزشکی داریم و اگر شرکت های دانش بنیان نبودند این میزان واردات به ۸ میلیارد دلار می رسد و فشار ارزی زیادی به دولت و بخش بهداشت و درمان کشور وارد می شد.در حال حاضر ۴ هزار و ۵۰۰ قلم دارو و تجهیزات پزشکی نیاز کشور است که توسط شرکت های دانش بنیان تامین می شود و کمبود بحرانی در این حوزه ها در بازار نداریم.
به گزارش ویکی تک پلاس، دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی، در نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۴) که امروز در محل معاونت علمی برگزار شد، درباره نقش معاونت علمی در برگزاری این نمایشگاه گفت: برگزاری نمایشگاهها به شکلهای مختلفی از جمله برگزاری جداگانه در حوزه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی انجام میشد و این موضوع باعث میشد که اقتدار جمهوری اسلامی در حوزه سلامت به خوبی نمایش داده نشود. در حالی که کشورهای همجوار با برگزاری نمایشگاههای مشابه، بازار خوبی برای نمایش توانمندیهای خود ایجاد کردهاند، ایران که سابقه قوی در این حوزه دارد، میتواند با ورود معاونت علمی، اقتدار خود را یک بار دیگر به نمایش بگذارد.
قانعی همچنین به چالشهای شرکتهای داخلی در مواجهه با رقبای خارجی اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان باید حمایت شوند تا بتوانند بازار داخلی را به عنوان اولین بازار خود در اختیار داشته باشند. این کار به رشد آنها کمک خواهد کرد و در نهایت ایران میتواند به اقتدار قابل نمایشی در خارج از کشور دست یابد.
وی به حمایتهای دولت اشاره کرد و گفت: امسال دولت با تخصیص حدود ۴ هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی در تلاش است تا بزرگترین محصولات دارای ارزبری بالا از جمله انسولین و پلاسما را تا دو سال آینده داخلی سازی و مشکل آن را حل کند. این اطلاعرسانی در نمایشگاه باعث میشود که همه دستاندرکاران متوجه فرصتهای موجود شوند و بتوانند در کاهش وابستگیهای ارزی کشور مشارکت کنند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی همچنین خاطرنشان کرد: نمایشگاهها باید مخاطبان اصلی خود از جمله مدیران بیمارستانها و خریداران تجهیزات پزشکی، را جذب کنند تا بتوانند توانمندیهای کشور را به خوبی عرضه کنند و از خریدهای خارجی کاسته شود.
وی به اهمیت برگزاری نمایشگاه و فرصتهای ایجاد شده برای اطلاعرسانی و حل مشکلات در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، بسیاری از مسئولین و خریداران تجهیزات پزشکی از توانمندیهای داخلی که میتواند مشکلات آنها را حل کند، آگاهی ندارند. بنابراین، برگزاری نمایشگاه فرصتی مناسب برای اطلاعرسانی به مدیران کل تجهیزات پزشکی استانها، روسای بیمارستانها و افرادی که به نوعی برای خرید تجهیزات اقدام میکنند، فراهم میآورد. این افراد میتوانند بهطور همزمان از نمایشگاه بازدید کرده و از نزدیک با مشکلات شرکتها آشنا شوند و راهحلهایی برای آنها پیدا کنند.
وی ادامه داد: از جمله چالشهای موجود، موضوع نقدینگی و بازپرداختهاست که خوشبختانه به سیاستهایی برمیگردد که مسئولین باید اتخاذ کنند. در کنار نمایشگاه، هیئت امنای صرفهجویی ارزی به عنوان یکی از بازیگران این حوزه حضور خواهد داشت و دانشگاههای علوم پزشکی نیز میتوانند سیاستهای خود را در زمینه خرید تجهیزات اعلام کنند.
بسیاری از تفسیرهای رادیولوژی و پاتولوژی بر پایه هوش ممصنوعی انجام می شود
وی ضمن بیان این مطلب که این نمایشگاه همچنین فرصتی برای معرفی حوزههای نوظهوری مانند سلامت الکترونیک و هوش مصنوعی است، گفت: به عنوان مثال، بسیاری از تفسیرهای رادیولوژی و پاتولوژی امروز بر پایه هوش مصنوعی انجام میشود، اما تولیدکنندگان تجهیزات رادیولوژی ممکن است از این پیشرفتها بیخبر باشند. حضور در کنار یکدیگر میتواند به آنها کمک کند تا از روندهای روز دنیا عقب نمانند.
قانعی در ادامه توضیح داد: ورود معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان به این نمایشگاه علاوه بر مباحث اقتصادی، به هدایتگری علم و فناوری نیز کمک میکند. این امر به ما این امکان را میدهد که در مقایسه با دنیا، تراز خود را حفظ کنیم و بخشهای مختلف را ایجاد کنیم تا از دل آن یک اقتصاد سلامت شکل بگیرد.
وی ضمن اعلام اینکه در حال حاضر، بازار کل سلامت حدود ۸۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) است که اگر بخش خدمات را کنار بگذاریم، این عدد میتواند به اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان ما کمک کند، تصریح کرد: مدیریت این بازار یکی از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه و هماهنگیهای مربوط به آن است تا بتوانیم این ۸۰۰ همت را به بهترین شکل در داخل کشور مدیریت کنیم و در نهایت، خروجی آن افزایش سلامت مردم، کاهش هزینهها و ارتقاء سواد سلامت باشد.
صادرات داروهای زیست فناوری ایرانی به ۱۷ کشور
قانعی در پاسخ به سوالی درباره درباره آمار صادرات حوزه سلامت گفت: بیشترین صادرات حوزه سلامت مربوط به دانشبنیانها و در حوزه زیست فناوری است. به این دلیل که در میان کشورهای منطقه، تنها ایران زیرساختهای تولید داروهای زیست فناوری را دارد. ایران توانسته در حوزه زیست فناوری به ۱۷ کشور صادرات داشته باشد. آمار صادرات رسمی زیست فناوری حداکثر ۲۰۰ میلیون دلار است، اما صادرات غیررسمی رقم بیشتری را شامل میشود. به عبارتی صادرات غیر رسمی در حدود ۵-۶ سال که بررسی شد، چیزی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.
قانعی ابراز امیدواری کرد: با تلاشهای شرکتهای دانشبنیان، سهم صادرات کشور در این حوزه افزایش یابد و بازارهای جدیدی برای محصولات ایرانی ایجاد شود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، در این سمپوزیوم، طیف گستردهای از موضوعات مرتبط با نانو مورد بحث و بررسی قرار گرفت که شامل نانومواد و کاربردهای آنها، نانوزیستفناوری و نانوداروها، نانوالکترونیک و میکروالکترونیک و روشهای پیشرفته ساخت و بررسی نانوساختارها بود.
چهرههای برجسته علمی از دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی پیشرو جهان در این رویداد حضور داشتند. پروفسور گوانجون نیه از آکادمی علوم چین، بحثی را در خصوص استفاده از وزیکولهای غشایی برای درمانهای ایمنی تومور ارائه کرد.
پروفسور یوئه-آی میائو از دانشگاه دونگهوا چین، به موضوع مکانیزمهای انتقال یون در الکترولیتهای کامپوزیتی فیبری پرداخت. پروفسور ایگور کودینوف از دانشگاه صنعتی سامارا روسیه، فناوریهای پیرولیز برای تولید هیدروژن و نانومواد کربنی را معرفی کرد. همچنین، پروفسور اوگنی پارفنوف از دانشگاه علوم و فناوری اوفا، تحقیقات خود را در زمینه پوششهای بیومیمتیک برای ایمپلنتهای پزشکی ارائه داد.
از ایران اما میثم جلالی از دانشگاه علم و صنعت ایران، روشهای نوآورانه سنتز نانو سرامیکهای دما بالا با استفاده از احتراق منیزیم را تشریح کرد. مسعود عطاپور از دانشگاه صنعتی اصفهان، به معرفی پوششهای نانومقیاس پیشرفتهای پرداخت که امکان تولید مقرونبهصرفه هیدروژن سبز را فراهم میکند.
علاوه بر این، پروفسور آلبرت ناسیبولین از مؤسسه علوم و فناوری اسکولکوو روسیه، موضوع لایههای شفاف رسانا ساختهشده از نانولولههای کربنی تکجداره را تشریح کرد.
به عقیده شرکتکنندگان این سمپوزیوم نقش مهمی در تقویت همکاریهای علمی و فناورانه میان سه کشور و توسعه فناوریهای پیشرفته در حوزه نانوفناوری و میکروالکترونیک ایفا کرده است.
ویکی تک پلاس
مرجع داده های صنعتی، تجاری و فناوری
با عضویت ویژه می توانید به اطلاعات بیش از 20.000 شرکت دسترسی داشته باشید
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از پارک علم و فناوری البرز، شرکت جستجوگران دانش محور، یکی از شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری البرز، بهتازگی خدمات نوینی را در زمینه تولید صفحات وب و راهکارهای هوشمندسازی صنعت و سازمانها ارائه کرده است.
پارسا سجادی، بنیانگذار شرکت جستجوگران دانش محور مستقر در مرکز رشد جامع پارک علم و فناوری البرز که دارای کارشناسی ارشد نرمافزار است ابتدا به معرفی محصول اصلی شرکت اشاره کرد و گفت: محصول اول ما، عکسینو، یک مدل هوش مصنوعی است که تصاویر را بر اساس متن تولید میکند. کاربران میتوانند به راحتی توصیفاتی به زبان فارسی ارائه دهند و تصویر مورد نظر خود را بهصورت رایگان دریافت کنند. این تصاویر پس از تولید، قابلیت عمومیسازی در پلتفرم را دارند تا دیگران بتوانند آنها را مشاهده و با آنها تعامل کنند.
وی همچنین به محصول دیگری به نام “وینو” اشاره کرد که به بررسی و داوری محتوای متنی کاربران میپردازد.
سجادی توضیح داد: این پلتفرم، محتوای ارسالی را تحلیل کرده و به آن امتیاز میدهد. مجموع این امتیازها در پروفایل کاربر ذخیره میشود و بهعنوان مدرکی برای شناسایی تخصص کاربر در حوزههای مختلف عمل میکند، این ویژگی به کاربران این امکان را میدهد که کسبوکار خود را معرفی کرده و حتی از این طریق درآمدزایی کنند.
بنیانگذار شرکت جستجوگران دانش محور با اشاره به اینکه این شرکت ظرفیتهای خوبی مرتبط با هوش مصنوعی و کارگاههای آموزشی در پارک علم و فناوری البرز فراهم کرده گفت: پارک علم و فناوری البرز نیز در زمینه برندسازی و حضور در نمایشگاهها به ما کمک شایانی کرده و ما موفق به برگزاری کارگاهها، کلاسها و رویدادهایی در این حوزه شدهایم.
با این حال، سجادی به چالشهای پیشروی شرکتهای نوپا نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی، ناترازی انرژی و قطعی برق است که تأثیرات منفی زیادی بر روی کسبوکارها بهویژه کسبوکارهای مشابه ما دارد، این قطعیها میتواند به سختافزارهای سرورهای گرافیکی و محاسباتی آسیب برساند و ما را ملزم به تعمیر و نگهداری مداوم آنها میکند.
با این حال، سجادی ابراز امیدواری کرد که با وجود چالشها، حمایتهای صورتگرفته از سوی پارک علم و فناوری البرز، به ادامه فعالیتهای این شرکت کمک کرده است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، حسین افشین طی حکمی «سرپرست ستاد راهبری توسعه علوم و فناوریهای شناختی» را منصوب کرد.
در این حکم خطاب به شادجو آمدهاست:
«نظر به مراتب شایستگی و تجارب، بنابر پیشنهاد رئیس محترم مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، به موجب این حکم سرکار عالی را به عنوان «سرپرست ستاد راهبری توسعه علوم و فناوریهای شناختی» منصوب میکنم.
ضروری است نقشه راه توسعه زیستبوم فناوری، نوآوری و توسعه بازار این حوزه اولویتدار کشور را با استفاده از تجارب گذشته، همکاری نیروهای مدیریتی و کارشناسی ارزشمند حاضر در ستاد و با هماهنگی مرکز توسعه فناوریهای راهبردی تهیه و ارائه فرمایید.
از درگاه خداوند متعال دوام توفیقات جنابعالی را در پیروی از منویات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و سیاستهای دولت چهاردهم خواستارم».
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از تک کرانچ، کاربرانی که به قابلیت AI Mode دسترسی دارند می توانند با استفاده از آن سوالاتی درباره عکس هایی که آپلود یا دوربین موبایلشان ثبت کرده اند، بپرسند.
این شرکت در یک پست وبلاگی اعلام کرد ویژگی جدید تحلیل عکس در AI Mode با کمک قابلیت های چند وجهی گوگل لنز ارائه شده است. AI Mode می تواند کل صحنه در یک عکس از جمله اینکه اشیا چگونه به یکدیگر مرتبط هستند، همچنین جنس، رنگ، شکل و تنظیمات آنها را درک کند. AI Mode با استفاده از روشی به نام query fan-out چند سوال درباره عکس و اشیای درون آن می پرسد و اطلاعات دقیق بیشتری درمقایسه با جستجوی معمولی گوگل برای کاربر فراهم می کند.
به عنوان مثال هنگامیکه کاربر عکسی از یک قفسه کتاب می گیرد و این جمله را جستجو می کند «اگر از این کتاب ها لذت ببرم، چه کتاب های مشابهی با ریت بالا وجود دارد؟»، AI Mode هرکتاب را شناسایی و در مرحله بعد فهرستی از کتاب های پیشنهادی با لینک هایی برای اطلاعات بیشتر یا خرید آنها ارائه می کند. AI Mode اجازه می دهد کاربر سوالات بیشتری بپرسد و جستجو را دقیق تر کند و مثلا بپرسد: من به دنبال خواندن یک مطلب کوتاه هستم. کدامیک از محتواهای توصیه شده کوتاه تر است؟
گوگل در بیانیه خود اعلام کرد AI Mode را برای میلیون ها کاربری که در سرویس Labs ثبت نام کرده اند، ارائه می کند. این سرویس ویژگی ها و محصولات آزمایشی را نمایش می دهد. AI Mode پیش از این فقط برای کاربران Google One AI Premium قابل دسترسی بود.
این ویژگی که ماه گذشته ارائه شد برای رقابت با سرویس های محبوب مشابه مانند جستجوی چت جی پی تی شرکت اوپن ای آی ارائه شده است.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از رویترز، این اقدام به اخراج دو هزارنفر از کارمندان منجر می شود.
تعطیلی فعالیت های این شرکت در راستای تصمیم مایکروسافت برای متوقف کردن برون سپاری خدمات پشتیبانی پس از فروش در چین به ویکرسافت است. این اقدام سوالاتی درباره شیوه سرویس رسانی شرکت آمریکایی برای کاربران چینی ویندوز و آفیس به وجود آورده است.
در گزارش یک نشریه چینی ذکر شده قطع همکاری به اخراج دو هزار کارمند بخش برون سپاری شده مایکروسافت در چین منجر می شود.
مایکروسافت باتوجه به افزایش تنش های سیاسی و تجاری بین آمریکا و چین و همچنین رقابت تنگاتنگ با شرکت های محلی مانند کینگ سافت قصد خروج از بازار کشور ثانوی را دارد.
شرکت ویکرسافت، تهیه کننده سرویس های فناوری اطلاعات در سال ۲۰۰۲ میلادی به عنوان نخستین شرکت سرمایه گذاری مشترک مایکروسافت در چین بنیانگذاری شد و در آمریکا، اروپا و ژاپن نیز دفاتری دارد. مایکروسافت در سال جاری میلادی یک آزمایشگاه در شانگهای که روی توسعه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی متمرکز بود را تعطیل کرد.
تصویری از یک ایمیل داخلی در رسانه های اجتماعی چین منتشر شد که نشان می دهد مایکروسافت در حال تعطیل کردن عملیات خود در چین است. یک سخنگوی مایکروسافت به رویترز گفت که این خبر نادرست است، اما رسانه چینی Caijing به ویکرسافت اشاره کرده است.
به گزارش ویکی تک پلاس، محققان دانشگاه جیلین چین موفق به طراحی و تولید نانوذرات خودآرا مبتنی بر اپیتوپ شدهاند که با هدف قرار دادن پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-۲، پاسخ ایمنی را تقویت کرده و فعالیت خنثیکنندگی گستردهای را نشان دادهاند. این روش نوین میتواند بهعنوان یک راهکار مؤثر برای توسعه واکسنهایی با اثربخشی بالا در برابر انواع جهشیافته ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد.
ویروس کرونا با ایجاد یک همهگیری جهانی، میلیونها نفر را مبتلا کرده و جان بسیاری را گرفته است. واکسنهای موجود پروتئین اسپایک را هدف قرار میدهند، اما جهشهای مداوم در این پروتئین باعث کاهش کارایی آنها شده است. از اینرو، محققان به دنبال راهکارهایی نوین برای ایجاد ایمنی پایدار و گستردهتر در برابر ویروس هستند. یکی از این راهکارها، استفاده از اپیتوپهای حفاظتشده در ترکیب با پلتفرمهای نانوذرهای است که میتواند محافظت متقاطع بهتری ایجاد کرده و ایمنی طولانیتری را فراهم کند.
در این پژوهش، که توسط محققان دانشگاه جیلین (Jilin University) انجام شده است، چهار اپیتوپ حفاظتشده از دامنه اتصال گیرنده (RBD) و زیرواحد S۲ پروتئین اسپایک شناسایی و درون فریتین هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ادغام شدند. این فرآیند منجر به تولید نانوذرات اپیتوپمحور با نامهای S۱۸-F، RBM-F، UH-F و HR۲-F شد.
آزمایشهای انجامشده نشان داد که این نانوذرات پس از ایمنسازی، تولید آنتیبادیهای اختصاصی اپیتوپ را تحریک کرده و این آنتیبادیها حداقل به مدت سه ماه در بدن پایدار باقی میمانند. این یافتهها نشاندهنده توانایی این واکسنهای نانوذرهای در ایجاد ایمنی طولانیمدت هستند.
یکی از مهمترین یافتههای این پژوهش، توانایی نانوذرات در خنثیسازی ویروس بود. سرمهای گرفتهشده از گروههای RBM-F، UH-F و HR۲-F نشان دادند که این واکسنها توانایی خنثیسازی سودوویروس SARS-CoV-۲ WH-۱ را در محیط آزمایشگاهی دارند.
علاوه بر این، لنفوسیتهای طحالی گروههای S۱۸-F، RBM-F و UH-F افزایش تکثیر قابلتوجهی را نشان دادند. در گروه RBM-F، افزایش تولید سایتوکاینهای IFN-γ، IL-۲، IL-۴ و IL-۱۰ مشاهده شد که این امر به ایجاد تعادل بین پاسخهای ایمنی Th۱ و Th۲ کمک میکند. این ویژگی نقش مهمی در ایجاد یک پاسخ ایمنی متعادل و پایدار در برابر عفونتهای ویروسی ایفا میکند.
از دیگر یافتههای قابلتوجه این پژوهش، توانایی نانوذرات در ایجاد سیتوتوکسیسیتی سلولی وابسته به آنتیبادی (ADCC) است. نتایج نشان داد که سرمهای ایمنیشده از گروههای S۱۸-F و گروههای دارای ایمنسازی ترکیبی، قادر به فعالسازی این مکانیسم ایمنی هستند. این مکانیسم یکی از راهکارهای کلیدی بدن برای مقابله با عفونتهای ویروسی بوده و میتواند موجب از بین رفتن سلولهای آلوده به ویروس شود.
این مطالعه نشان میدهد که نانوذرات اپیتوپمحور میتوانند پاسخهای ایمنی هومورال و سلولی قوی ایجاد کنند و بهعنوان یک راهبرد نوین و مؤثر در توسعه واکسنهای آینده علیه ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرند.
با توجه به چالشهای موجود در تولید واکسنهای مؤثر علیه سویههای جهشیافته کرونا، این فناوری میتواند راهکاری امیدبخش برای افزایش کارایی واکسنها و ایجاد ایمنی گستردهتر باشد. محققان امیدوارند که با ادامه این پژوهشها، بتوانند زمینه را برای تولید واکسنهای جدید و کارآمدتر فراهم کنند و به کنترل بهتر این بیماری همهگیر کمک کنند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از رویترز، دلیل آن نیز کاهش فروش تراشه های هوش مصنوعی و خسارت های ادامه دار مرتبط با کسب و کار تراشه سازی است. همچنین بزرگترین شرکت تراشه سازی جهان در میانه تغییرات مدیریتی پس از مرگ ناگهانی هان جونگ هی مدیر ارشد اجرایی مشترک در اواخر ماه مارس است. از سوی دیگر سامسونگ از اواسط سال گذشته میلادی با کاهش سودآوری بخش تراشه سازی روبرو است و از آن زمان در حوزه تامین تراشه های حافظه ای از SK Hynix و تراشه های هوش مصنوعی انویدیا عقب مانده است.
چالش های سامسونگ در بازار ابزارهای رده بالا سبب شده این شرکت به شدت به مشتریان چینی اتکا کند که خواهان محصولات با فناوری رده پایین تر که شامل محدودیت های صادراتی آمریکا نمی شوند، هستند.
ریو یانگ هو یکی از تحلیلگران ارشد NH Investment & Securities تخمین می زند تقاضا برای تراشه هوش مصنوعی مشتریان چینی در سه ماهه نخست سال جاری به دلیل پیش بینی از افزایش محدودیت های فروش محصولات از سوی آمریکا نیز کاهش یابد.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از موبایل ۹۱، احتمالا این سری در روزهای آینده ارائه شود.
پیش بینی می شود مک بوک ایر جدید مجهز به تراشه M۴باشد. همین تراشه در مک بوک پرو ۱۴ اینچی اپل که در اکتبر ۲۰۲۴ میلادی عرضه شده بود، به کار رفته است. طبق گزارش ها انتظار نمی رود اپل تغییرات چندانی در طراحی مک بوک ایر جدید انجام داد اما تخمین زده می شود ۳۲ گیگابایت RAM و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی در دستگاه به کار رفته باشد.
علاوه بر این موارد مک بوک M۴ جدید با گزینه نمایشگر nano texture برای کاهش تابش خیره کننده نور و اندک افزایش عمر باتری ارائه می شود. همچنین انتظار می رود اپل سری آی پد های خود را نیز تجدید کند.
به گزارش ویکی تک پلاس، اوایل آبان ماه، بعد از دو سال ممنوعیت واردات آیفون مدل ۱۴ به بالا، مصوبهای برای رفع این ممنوعیت در جلسه هیئت دولت صادر شد. اما در دو سالی که واردات آیفون ۱۴ به بالا ممنوع بود، واردات به صورت قاچاق همچنان انجام شد و بعضا عدهای ترجیح میدادند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با موبایل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند.
طبق گفتههای مسئولان تا قبل از ابلاغ مصوبه رفع ممنوعیت واردات نزدیک به یک میلیون دستگاه موبایل آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ وارد کشور شده بود. بنابراین در نهایت تصمیم گرفته شد امکان رجیستری این موبایلها نیز فراهم شود و هشتم اسفندماه نیز شرایط رجیستری اعلام شد.
اما با وجود گذشت پنج روز از اعلام این خبر، گزارشها حاکی از اختلال در سامانه گمرک است برخی صاحبان این موبایلها اعلام کردهاند که هنوز نتوانستهاند گوشیهای آیفون را رجیستر کنند.
در این رابطه عبدالمهدی اسدی – رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران – در گفتوگو با ایسنا، اختلال در سامانه گمرک برای رجیستری آیفونهای قبلی را تایید کرد و گفت: به نظر میرسد متقاضیان با استفاده از کد ملی میتوانند تا یک مرحلهای پیش روند، اما بعد از آن دچار مشکل میشوند.
به گفته وی مسئولان قول دادهاند که ظرف دو تا سه روز آینده این مشکل برطرف شود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، شبکه فنبازار ملی ایران به منظور تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور و بر اساس ماده ۱۴ آییننامه تاسیس و راهبری خود، اقدام به اعطای گواهی کارگزاری تجارت فناوری به شرکتهای فعال در این حوزه کرده است. این اقدام با هدف ساماندهی فعالیتها، جلوگیری از موازیکاری و ارتقای کیفیت خدمات، نقش بسزایی در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری کشور ایفا خواهد کرد.
نقش محوری شبکه فنبازار در توسعه زیستبوم فناوری
شبکه فنبازار ملی ایران، مطابق با مأموریتهای تعریفشده در آییننامه تاسیس، مسئولیت ایجاد و ساماندهی فنبازارهای منطقهای و تخصصی در حوزههای اولویتدار کشور را بر عهده دارد. این شبکه با فراهم آوردن بستری برای تعامل و همافزایی میان فعالان زیستبوم نوآوری، تسهیل فرایندهای تجاریسازی و جذب سرمایه، نقشی محوری در تحقق اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ و نقشه جامع علمی کشور ایفا میکند.
مزایای گواهی کارگزاری تجارت فناوری برای زیستبوم فناوری کشور
گواهی کارگزاری تجارت فناوری که تاکنون به ۶۸ شرکت اعطا شده است، نقش مؤثری در شناسایی و رتبهبندی شرکتهای برتر دارد. شرکتهای دارای این گواهی میتوانند از حمایتهای شبکه فنبازار ملی ایران در زمینههای مختلف از جمله بازاریابی محصولات فناورانه، تبادل دانش فنی و جذب سرمایه بهرهمند شوند. این حمایتها به بهبود عملکرد کارگزاران و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان کمک قابل توجهی میکند.
همسویی با نقشه جامع علمی کشور
نقشه جامع علمی کشور بر اهمیت ایجاد ساختارهای منسجم برای تعاملات علمی و فناورانه و دستیابی به جایگاه مرجعیت علمی در منطقه تأکید دارد. شبکه فنبازار ملی ایران با اعطای گواهی کارگزاری و ساماندهی فعالان این حوزه، گامی عملی در راستای تحقق این اهداف برداشته است.
فرآیند دریافت گواهی کارگزاری تجارت فناوری
شرکتهای متقاضی میتوانند با مراجعه به وبسایت iitmco.ir و دریافت دستورالعمل، نسبت به تکمیل فرمهای مربوطه و ثبتنام اقدام کنند. بررسی درخواستها توسط کمیسیونهای تخصصی انجام شده و نتیجه حداکثر ظرف ۱۵ روز کاری اعلام خواهد شد.
نمونههایی از شرکتهای دریافتکننده گواهی
شرکتهای سنجش و دانش آیریک (اصفهان)، پیشران عرصه صنعت جهان (البرز)، عصر ابتکار باران (آذربایجان شرقی)، کیمیاگران انرژی کاسپین (تهران)، مبناپژوهان فناوریهای نوین آتیه (تهران)، نور آتیهساز البرز (تهران)، پویش مسیر توسعه (خراسان شمالی)، مهندسی گسترش سامانههای هیوا (کرمان)، جاوید نرمافزار (اردبیل) و فناوران نوآوران سماوات (قزوین) از جمله شرکتهایی هستند که در سه ماه اخیر موفق به دریافت گواهی کارگزاری شدهاند.
اطلاعات بیشتر
لیست کامل کارگزاران تجارت فناوری شبکه فنبازار ملی ایران در وبسایت این شبکه به نشانی techmart.ir در دسترس است. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و برقراری ارتباط با این کارگزاران به این وبسایت مراجعه کنند. شبکه فنبازار ملی ایران با این اقدام، گامی مؤثر در راستای تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری کشور برداشته و به حمایت از فعالان این حوزه برای دستیابی به اهداف بلندمدت کشور ادامه خواهد داد.
متقاضیان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با دفتر خدمات فنبازار ملی ایران به شماره تماس ۷۶۲۵۰۲۵۰-۰۲۱ داخلی ۴۳۳۵ تماس بگیرند.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، نشست معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان و مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان با فعالان دانشگاهی حوزه هوشمصنوعی در محل معاونت علمی برگزار شد.
هدف از برگزاری این نشست، هم فکری با اهالی دانشگاه در خصوص جایگاه فناوریهای مرتبط با حوزه هوشمصنوعی در اصلاحیه فهرست کالا و خدمات دانشبنیان بود و دغدغه این جاگذاری در قالب دو پرسش کلیدی در این جلسه طرح شد.
نخست اینکه آیا میتوان فناوری هوشمصنوعی را به مثابه یک فناوری خالص (pure) دید و دوم اینکه چقدر میتوان دستهبندی جداگانهای برای این جنس فناوری در فهرست کالا و خدمات دانشبنیان تعریف کرد؟
تورج امرائی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان در این نشست طی سخنانی گفت: توسعه مبانی علمی و زیرساختی هوشمصنوعی از سوی دولت چهاردهم به معاونت علمی محول شدهاست و از این رو، هوشمصنوعی از موضوعاتی است که در این دوره برای معاونت علمی از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است و بر این اساس بخشهای مختلف معاونت علمی هر یک به سهم خود میکوشند تا این مسئولیت را به انجام برساند.
وی ادامه داد: از اقدامات مهم معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان، مشخصکردن و تدوین فهرست کالا و خدمات دانشبنیان است که نسخههای مختلفی از این فهرست در سالهای گذشته انتشار پیدا کردهاست و برای آنها که میخواهند در اکوسیستم دانشبنیان فعالیتکنند، به عنوان چراغ راهنما عمل میکند.
به گفته وی، این فهرست از سال ۱۴۰۰ به بعد اصلاح نشده و این مهم به تازگی در دستور کار معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته و از سازوکار مشخصی برخوردار است.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان با بیان اینکه ۹ حوزه فناوری در فهرست اصلاحشده کالا و خدمات دانشبنیان تعریف شدهاست، گفت: فناوری زیستی- کشاورزی و صنایع غذایی، دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان، مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی، ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته، وسایل ملزومات و تجهیزات پزشکی، الکترونیک- فوتونیک- مخابرات و سیستمهای خودکار، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای، خدمات تجاریسازی و حوزه صنایع فرهنگی صنایع خلاق و علوم انسانی و اجتماعی از جمله این حوزههای نهگانه هستند و کار تدوین و اصلاح فهرست کالا و خدمات بر مبنای این حوزه نهگانه صورت گرفتهاست و بنا داریم یک حوزه جدید مرتبط با فناوری هوش مصنوعی را نیز به این فهرست اضافه کنیم. از این رو، دغدغه اصلی ما از برگزاری این جلسه بررسی جایگاه این دسته فناوری در فهرست کالا و خدمات است.
در خلال این جلسه هماندیشی دو دیدگاه شکلگرفت؛ برخی بر این باور بودند که فناوریهای مرتبط با حوزه هوشمصنوعی آن چنان در زیستبوم علم و فناوری نفوذ و رسوخ کردهاست که اساسا نمیتوان ساحت مستقل و مجزایی برای آن قائل شد و در مقابل گروهی بر این باور بودند که اگر فناوری هوش مصنوعی را از محصولی جدا کردیم و آن محصول عملکرد خود را از دست داد، میتوانیم آن محصول را به شکل مستقل در دسته فناوری هوشمصنوعی قرار دهیم.
در پایان این جلسه جمعبندی شد که هوشمصنوعی و فناوری آن هم میتواند در دل حوزههای نهگانه جا بگیرد و هم اینکه از این ظرفیت برخوردار است که خود صاحب فناوریهایی شود که به مثابه یک حوزه مستقل در این فهرست بنشیند اما نکته دیگری که در این جلسه به جمعبندی نرسید و به جلسه بعدی موکول شد، تدوین روال جدیدی برای احصا دانشبنیان بودن محصولات مرتبط با هوش مصنوعی بود.
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از گیزموچاینا، سامسونگ به طور رسمی موبایل سری گلکسی اس ۲۵ را عرضه کرد. این دستگاه ها با اسنپ دراگون ۸ الیت جدید برای تراشه گلکسی کار می کنند. شرکت کره ای در زمان رونمایی دستگاه ادعایی بلندپروازانه درباره قدرت آن در حوزه بازی های رایانشی کرد اما جزئیات دقیق آن را اعلام نکرد. اکنون تست های بنچمارک نکات گفته نشده را فاش می کنند و به نظر می رسد این دستگاه از آیفون ۱۶ پرومکس اپل برتر باشد.
یک مقایسه میان دستگاه ها مربوط به بنچمارک ۳DMark Steel Nomad Light است. این تست به طور گسترده برای ارزیابی عملکرد جی پی یو تحت فشار بار «فرایند تبدیل دادههای بُرداری به داده های شطرنجی» (rasterization) به کار می رود.
در تستی که @Techinfosocials در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده گلکسی اس ۲۵ اولترا به ۲۶۱۷ امتیاز دست یافت اما امتیاز آیفون ۱۶ پرومکس ۱۹۲۲ بود. به عبارت دیگر نتیجه تست نشان می دهد جدیدترین پرچمدار سامسونگ ۳۶ درصد بهتر از اپل عمل کرده است.
نرخ فریم تصویر نیز نتیجه مشابهی را نشان می دهد. اس ۲۵ اولترا به FPS متوسط ۱۹.۳۹ دست یافت و در مقابل این شاخص آیفون ۱۶ پرومکس ۱۴.۲ بود. چنین تفاوتی به خصوص برای کاربرانی که عملکرد دستگاه هنگام بازی رایانشی را در نظر دارند، قابل توجه است.
به نظر می رسدقدرت اسنپ دراگون ۸ الیت برای سری گلکسی کارآمد بوده و عملکرد آن حتی از موبایل های دیگر با نسخه استاندارد همین تراشه بهتر است.
البته امتیازهای خام تست ها، تمام ماجرا را نشان نمی دهند. سیستم خنک کننده ارتقا یافته سامسونگ نقشی مهم در حفظ عملکرد بالا دارد و به دستگاه کمک می کند نسبت به رقبایش بهتر از کاهش عملکرد اجتناب کند.
باید در نظر داشت این بنچمارک به طور کامل روی عملکرد جی پی یو متمرکز است و به عبارت دیگر عملکرد کامل دستگاه را نشان نمی دهد.
به گزارش ویکی تک پلاس، غول فناوری چینی اعلام کرد که گوشی هوشمند Mate 70 خود را در ماه جاری به شکل رسمی معرفی میکند و رقابت در بازار گوشیهای پرچمدار را با سایر برندهای چینی و کرهای و همچنین شرکت اپل آمریکا تشدید میکند.
به نقل از scmp، شرکت هوآوی گوشی پرچمدار جدید خود را که به گفته ریچارد یو چنگدونگ(Richard Yu Chengdong) رئیس گروه تجاری مصرف کننده هوآوی «قویترین میت در تاریخ» است، در ماه نوامبر عرضه خواهد کرد. وی در مورد جزئیات این گوشی هوشمند توضیحات بیشتری نداد.
گوشی Mate 60 ماه اوت سال گذشته با یک پردازنده شگفتآور پیشرفته که به طور کامل در چین ساخته شده بود، عرضه شد. این گوشی که توسط شرکت SMIC ساخته شده است، به فروش بیشتر گوشیهای هوشمند پرچمدار هوآوی کمک کرد.
انتظار میرود سری ۷۰ Mate مجهز به سیستمعامل HarmonyOS 5.0 باشد که قبلاً با نام HarmonyOS Next شناخته میشد. ضمن اینکه سیستم عامل بومی هوآوی دیگر از برنامههای مبتنی بر اندروید پشتیبانی نمیکند.
چنگدونگ عرضه Mate 70 را طی ماه جاری تایید کرد. چنانچه یک منبع مطلع پیش از این گفته بود که هوآوی در حال آماده شدن برای فروش سری جدید گوشیهای پرچمدار خود است.
گفته میشود این شرکت بیش از یک میلیون دستگاه از Mate 70 را برای عرضه در آینده آماده کرده است.
عرضه سری «میت ۷۰» شرکت هوآوی را که مدتی است تحت تاثیر تحریمهای ایالات متحده از شرکتهای سامسونگ و اپل در فروش گوشیهای هوشمند در بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند جهان عقب افتاده است، در تلاش برای پس گرفتن جایگاه از دست رفته خود در بخش گوشیهای پرچمدار، جایی که رقابت در آن بسیار شدید شده است، تقویت خواهد کرد.
طبق گزارشها، فروش گوشیهای هوشمند هوآوی در چین سالانه ۴۲ درصد افزایش یافته و ۱۵.۳ درصد از بازار را به خود اختصاص داده است.
گوشیهای Mate 60 و سری Pura 70 به بازگرداندن این شرکت در جمع برترین نشانهای تجاری اندرویدی چینی کمک کرده است.
همچنین طبق گزارشها، فروش گوشیهای هوشمند این شرکت در چین در ماه اوت از اپل پیشی گرفته که این اتفاق برای اولین بار طی ۴۶ ماه گذشته رخ داده است.
شرکت هوآوی هفته گذشته جهش ۲۹.۵ درصدی در درآمد خود را به ۵۸۵.۹ میلیارد یوان(۸۲.۳ میلیارد دلار) در ۹ ماه سال ۲۰۲۴ گزارش کرده است که نسبت به ۴۵۲.۳ میلیارد یوان در مدت مشابه سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.