افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
به گزارش ویکی تک پلاس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، نشست فعالان صنایع خلاق و فناوریهای نرم با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
حسین افشین، طی سخنانی در این نشست بر اهمیت حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان به عنوان موتور محرکه اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی کشور به بازارهای خارجی تأکید و بیان کرد: این شرکتها به حوزههای مختلف اقتصادی وارد شده و تأثیرات بزرگی بر جای گذاشتهاند؛ هر جایی که بر دانشبنیانها متمرکز شدیم و سرمایهگذاری کردهایم، شاهد رشد شاخصهای اقتصادی بودهایم.
وی ادامه داد: با وجود فشارهای ناشی از تحریمها، اگر شرکتهای دانشبنیان نبودند، زندگی برای مردم بسیار دشوار میشد.
نقش حیاتی شرکتهای دانشبنیان در تابآوری اقتصادی ایران
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور در بخش دارویی، بخش اعظم داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید میشود. اگر توانایی تولید داخلی در این بخش وجود نداشت، کشور با کمبود و افزایش شدید قیمت داروها مواجه میشد.
افشین همچنین به تأثیرات مثبت این شرکتها در دیگر بخشهای صنعتی اشاره کرد و گفت: در حوزههای پتروشیمی و فولاد نیز شرایط به همین منوال است؛ تمام محصولات مورد نیاز این بخشها در حال حاضر در داخل کشور تولید میشود.
وی در ادامه به موضوع ایجاد پارکهای انیمیشن در چارچوب قانون برنامه هفتم اشاره و تأکید کرد: در قانون آمده است که این برنامه در تمامی استانها اجرایی شود؛ در حال حاضر معاونت تنها سه تا چهار شهر را برای این پروژه انتخاب کرده است که اجرای آن بر عهده معاونت نخواهد بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به نقش مهم بخش خصوصی در راهاندازی این پارکها اشاره و بیان کرد: بخش خصوصی توانمندی بالایی دارد و به خوبی میتواند مسیر مناسب را انتخاب کند. این رویکرد میتواند نشانه همکاری نزدیک بین دولت و بخش خصوصی باشد و به ایجاد فضای مناسب برای توسعه صنایع خلاق مانند انیمیشن کمک کند.
افشین در ادامه به تاثیر ورود بخش خصوصی در صنعت فیلمسازی به ویژه در زمینه تولید سریالهای خانگی، پرداخت و این تحولات را انقلاب بزرگی در صنعت فیلمسازی ایران دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن اشاره به اینکه معاونت علمی بر نوآوری متمرکز است، بیان کرد: نگاه ما محصولمحور است؛ به این معنا که هر محصول نوآوری و فناوری باید مبتنی بر خلاقیت، دانش و یا برطرفکننده نیاز خاصی با استفاده از دانش باشد.
افشین ادامه داد: گاهی اوقات محصول موجود، نوآوری خاصی ندارد و شاید در نگاه اول بدیهی به نظر برسد، اما اهمیت آن در احساسی است که به انسان میدهد، مانند احساس آرامش. همین امر میتواند آن را به عنوان یک محصول نوآور خطاب کند، زیرا شاید تا آن زمان کسی به تولید آن فکر نکرده بوده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور به تبیین نقش پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان پرداخت و اعلام کرد: این پارک دارای ۳۸ شرکت دانشبنیان و ۴۰ شرکت خلاق است که در زمره بهترینهای کشور قرار دارند.
وی با اشاره به اهمیت همافزایی نیروی انسانی در استانها، افزود: نگاه ما به استانها باید هماهنگ و متناسب با ظرفیتهای آنها باشد.
افشین همچنین به اهمیت صنایع خلاق در توسعه فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: هر محصولی که به حوزههای فرهنگی و آسایش مردم مربوط میشود، معاونت متولی آن است. نکته حائز اهمیت این است که ما باید جایگاه مشخصی برای این حوزه در فعالیت سازمانی خود تعیین کنیم و به شناسایی و توسعه آن بپردازیم.
وی تصریح کرد: ممکن است در آینده، حوزه صنایع خلاق از ستاد به معاونت منتقل شود و یکی از معاونتهای ما بهطور خاص به این حوزه اختصاص یابد.
منابع صندوق نوآوری و شکوفایی به ۲۰ همت می رسد
افشین از زمینه رشد قابل توجه منابع صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت: منابع این صندوق که در ابتدای سال حدود یک همت بود، اکنون به حدود چهار همت افزایش یافته و میتوانیم در سال آینده این میزان را به ۲۰ همت برسانیم؛ ما مشکلی از بابت منابع نداریم اما این صندوق تنها به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات ارائه میدهد.
افشین با اشاره به اهمیت حمایت از صنایع خلاق به ضرورت ایجاد تغییرات در اساسنامه صندوق اشاره کرد و افزود: ما باید سازوکار مربوط به اساسنامه صندوق را به گونهای پیش ببریم که صندوق نوآوری و شکوفایی بتواند به صنعت خلاق نیز وام بدهد. این اقدام میتواند به تشویق و ترغیب خلاقیت و نوآوری در کشور کمک شایانی کند و زمینهساز توسعه پایدار و تحولات مثبت در این حوزه شود.
بهرهبرداری از امکانات دولتی در خدمت صنایع خلاق
وی خاطرنشان کرد: ما سالیان سال است که بر روی صنایع خلاق کار کردهایم، اما کار جدی از امروز آغاز خواهد شد.
افشین به یکی از چالشهای اصلی در حوزه هنر به ویژه در زمینههایی مانند مجسمهسازی و نقاشی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی این است که هنرمندان به دلیل هزینههای بالا نمیتوانند گالری راهاندازی کنند.
وی بر لزوم ایجاد زیرساختهای لازم از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تأکید کرد و خواستار هماهنگی بین سایر دستگاههای دولتی برای تسهیل این فرآیند شد.
افشین افزود: معاونت باید بهعنوان واسطهای فعال عمل کند و از فضاها و امکانات موجود در ادارهها و نهادهای مختلف مانند میراث فرهنگی بهرهبرداری کند؛ باید امکانات دولتی که از آنها استفاده نمیشود، در زمینه صنایع خلاق به کار گرفته شود.
وی در ادامه بحث پیرامون صنایع خلاق و نیاز به تسهیل در حمایت از آنها، تأکید کرد: ما نباید همه حوزهها را در واژه دانشبنیان محدود کنیم.میتوانیم نامهای دیگری برای این حوزهها در نظر بگیریم و تسهیلات و قوانین خاص متناسب با این حوزهها را فراهم کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور تأکید کرد: کلمه “نوآور” و “فناور” میتواند به خدمت گرفته شود، زیرا این واژهها میتوانند گستره وسیعی از فعالیتها و نوآوریها را در بر بگیرند.
وی همچنین به دستهبندی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: ما سه تیپ مختلف از شرکتهای دانشبنیان داریم.نوپا، نوآور و فناور که شرکتهای فناوری ۹ درصد از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان را شامل میشوند و گروه اصلی دانشبنیانها هستند.
افشین ادامه داد: گروه نوآور به شرکتهایی اشاره دارد که از بین محصولاتشان، برخی از آنها دانشبنیان محسوب میشوند که سهم ۲۵ درصدی را در میان دانشبنیان ها دارند.
شرکتهای نوپا، شرکتهایی هستند که به تازگی ایده خود را ارائه دادهاند و در حد پایلوت هستند تقریباً ۶۵ درصد از شرکتها در این دسته قرار میگیرند.
پارکهای انیمیشن در آغوش بخش خصوصی
افشین با بیان اینکه معاونت علمی، پارک فناوری پردیس را ایجاد کرده است و در نظر ندارد که پارک جدیدی ایجاد کند، تأکید کرد: ما به جای ایجاد پارکهای جدید، تمرکز خود را بر روی امکانات موجود خواهیم گذاشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهور اشاره کرد: پارکهای انیمیشن را به بخش خصوصی واگذار میکنیم و مسئولیت را به آنها میسپاریم. ما در این مسیر از بخش خصوصی حمایت خواهیم کرد از شهرداریها در استانهای مختلف مکان مورد نظر را میگیریم تا این صنعت را رشد دهیم.
وی ضمن اشاره به اینکه این اقدام به معنی آزادسازی امکانات دولتی است؛ افزود: ما به دنبال این هستیم که به معنای واقعی تصدیگری نکنیم، بلکه به فعالان خصوصی فضا و امکانات لازم را برای رشد و شکوفایی بدهیم.
اشتغالزایی ارزانقیمت در حوزه خلاق
افشین از عزم معاونت علمی برای حمایت از صنایع خلاق و فرهنگی کشور خبر داد و گفت: ما در صنایع خلاق با مشکل هزینه و بودجه مواجه نیستیم؛ به این حوزه علاقمند هستیم زیرا به تاثیر آن بر اقتصاد معتقدیم.
وی ضمن تاکید بر این که “حوزه خلاق تنها جایی است که فرد میتواند با کمترین هزینه، اشتغال ایجاد کند، خاطرنشان کرد: برخی از حوزههای صنایع خلاق ذات هنری ایرانی را در بر میگیرد؛ به عنوان مثال هنر نقاشی، صنایع دستی، نویسندگی و دیگر شکلهای هنری که در کشور وجود دارند، به عنوان ثمرات فرهنگی و هنری ارزشمند محسوب میشوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور در پایان از سرمایهگذاری قابل توجه صدا و سیما بر روی محصولات انیمیشنی خبر داد و افزود: صدا و سیما تا هزار میلیارد تومان بر روی هر محصول انیمیشنی تولید شده تسهیلات پرداخت میکند؛ این فرصتی است که باید از آن بهرهبرداری کنیم. معاونت علمی نیز در این مسیر باید بازار فروش را آماده کند.
- برچسب ها: افشین, پارکهای انیمیشن
لینک کوتاه: